Duitse hardrijder Tony Martin haalt zwaar uit naar betrapte Chris Froome en zijn ploeg

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 38 reacties
Duitse hardrijder Tony Martin haalt zwaar uit naar betrapte Chris Froome en zijn ploeg
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De meeste renners lieten niet van zich horen na de positieve plas van Sky-kopman Chris Froome, maar de Duitser Tony Martin haalde woensdagavond wel nog zwaar uit naar de Brit. "Krijgen hij en zijn team soms een speciale status?"

"Ik ben heel erg boos", opent Tony Martin in een Facebook-bericht. "Er wordt in de zaak van Chris Froome met twee maten en gewichten gewerkt. Andere atleten worden meteen geschorst na een een positieve test. Maar hij en zijn ploeg krijgen alle tijd om het aan de UCI uit te leggen. Ik heb geen weet van een soortgelijke zaak in het verleden."

"Dit is een schandaal, want Froome had zeker niet meer aan de start mogen staan van het WK", doelt Martin op het feit dat Froome er wel bij was tijdens de WK-tijdrit, ondanks de positieve test. "Krijgen hij en zijn team soms een speciale status?"

Niet consequent en niet transparant

"Deze acties zijn enorm spitjig tegenover de antidopingstrijd die ik samen met Marcel Kittel voer. We hebben een consequente en transparante aanpak nodig van de UCI. Maar wat hier gebeurt is onconsequent, niet transparant, onprofessioneel en oneerlijk", besluit Martin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties