Lance Armstrong krijgt opmerkelijke rol in 'Vlaanderens Mooiste'

Redactie
| 40 reacties
Lance Armstrong krijgt opmerkelijke rol in 'Vlaanderens Mooiste'

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De organisatie van de Ronde van Vlaanderen heeft een mooie naam gestrikt als gast voor de editie van volgend seizoen. Niemand minder dan Lance Armstrong zakt af naar 'Vlaanderens Mooiste'.

Op vrijdag 30 maart, twee dagen voor de Ronde, zal Lance Armstrong een eregast zijn tijdens de Tour of Flanders Business Academy. Daarbij kunnen 2.000 deelnemers zich inschrijven voor een fietstocht van om en bij de 74 kilometer. Armstrong wordt die dag meteen ook een belangrijke spreker, terwijl hij twee dagen later mee in de volgauto zit tijdens de Ronde van Vlaanderen.

'Groot kampioen'

"Armstrong wil graag naar Vlaanderen komen om zijn verhaal te vertellen en om zijn favoriete eendagswedstrijd live te beleven", vertelt organisator Wouter Vandenhaute bij Sporza. "Voor hem is het ook een terugkeer naar de wielersport en wat mij betreft is hij welkom. Lance Armstrong is en blijft een groot kampioen. Ik heb al jaren het gevoel dat hij vooral gestraft is voor zijn arrogantie."

"Uiteraard moeten we in de wielersport inspanningen blijven leveren in de strijd tegen doping, maar we moeten ook in het reine leren komen met ons verleden. Ik vind het goed dat we kampioenen als Laurent Jalabert en Richard Virenque blijven eren, maar waarom zouden we Lance Armstrong en Jan Ullrich ook niet opnieuw toelaten in de grote wielerfamilie", besluit Vandenhaute.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties