Tom Boonen over wat er voor de start van zijn laatste Ronde gebeurde: "Het is iets dat ik me zal blijven herinneren voor de rest van mijn leven"

Redactie
| 6 reacties
Tom Boonen over wat er voor de start van zijn laatste Ronde gebeurde: "Het is iets dat ik me zal blijven herinneren voor de rest van mijn leven"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Boonen stond in april van dit jaar voor de allerlaatste keer aan de start van de Ronde van Vlaanderen. Wat hem voor altijd zal bijblijven, is het 'Vikingapplaus' dat hij voor de start in Antwerpen kreeg.

De IJslanders waren de trendsetters van dat applaus en ook Tom Boonen mocht ervaren wat het was net voor de start van 'Vlaanderens Mooiste' in 2017. "Dat was echt wel indrukwekkend", aldus Boonen bij Sporza. "Het is iets dat ik me zal blijven herinneren voor de rest van mijn leven."

De wedstrijd zelf was een voltreffer voor Quick-Step Floors, dat de overwinning dankzij Philippe Gilbert mee naar huis nam. "Dat was voor mij een van de mooiere wedstrijden van het voorjaar. Op het nieuwe parcours was tot nu toe niet veel mogelijk. Iedereen had schrik van de Oude Kwaremont en de Paterberg. Er zat niet veel schwung in die koers."

"Als de Ronde elk jaar op dezelfde manier verloopt, dan is dat voor niemand plezant"

"Het was daarom leuk om iets te doen wat niemand verwacht had. Dat is koers. Als de Ronde elk jaar op dezelfde manier verloopt, dan is dat voor niemand plezant. Het is vaak een kwestie van durven", besluit Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties