"Sven Nys de beste crosser ooit? Ik heb Mathieu van der Poel op technisch vlak al straffere dingen zien doen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 18 reacties
"Sven Nys de beste crosser ooit? Ik heb Mathieu van der Poel op technisch vlak al straffere dingen zien doen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gisteren kon u al lezen dat Sanne Cant vandaag in Sint-Niklaas haar 100ste profzege in het veld kan boeken. De 27-jarige wereldkampioene krijgt dan ook de nodige aandacht in de media, zo wierp 'Het Nieuwsblad' haar maar liefst 100 vragen voor de voeten. Een leuke vraag per overwinning op topniveau.

Vooral vraag 33 springt behoorlijk in het oog. Of beter gezegd: het antwoord van Sanne Cant. Wie is de beste veldrijder aller tijden? "Mathieu van der Poel. Sven Nys? Technisch heb ik Mathieu al straffere dingen zien doen. De periode van Roger De Vlaeminck heb ik niet meegemaakt. Sorry, Roger!"

Onze Belgische topper bij de dames had natuurlijk ook een idool: "Erwin Vervecken. Hij kwam ook uit Lille. Ik heb hem ooit om een handtekening gevraagd en had zelfs een supporterspet. Bij de vrouwen heb ik altijd opgekeken naar Marianne Vos. Nog altijd een beetje. Zij is de vrouwelijke Eddy Merckx. Dat zij tweede werd op het WK maakt het nog mooier. Dan konden ze achteraf niet zeggen dat Vos er niet bij was."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties