Dubbelslag voor Van Avermaet in Oman: "Eindelijk gelukt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 540 reacties
Dubbelslag voor Van Avermaet in Oman: "Eindelijk gelukt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

'Eindelijk', moet Greg Van Avermaet gedacht hebben. In de Ronde van Oman was het eindelijk zover en boekte hij zijn allereerste ritzege ooit in de voorbereidingskoers op de klassiekers. En daar was hij uiteraard blij om.

"Ik ben altijd blij met een zege, maar zeker hier in Oman omdat het na zo veel jaar eindelijk gelukt is", reageerde Van Avermaet. "Het team leverde prima werk en zette me af in de perfecte positie. Ik gaf vol gas op het steilste punt van de klim en niemand kon volgen."

"Het was een zware aankomst, maar ik kende ze van 2013 toen ik hier tweede werd", vervolgt Van Avermaet. "Maar mijn benen voelden wel beter aan en ik kon zo snel mogelijk finishen. Het was een prima finale voor mij en een leuke zege.

Leiderstrui

Van Avermaet is ook de nieuwe leider in Oman. "Het is tof om die leiderstrui te pakken. We zullen wel zien wat er deze week nog gebeurt. Maar op dit ogenblik ben ik vooral blij met de ritzege. Dat was het belangrijkste voor mij. Ik verwacht niet dat ik de Ronde van Oman zal winnen, maar ik zal mijn trui zeker verdedigen. De Green Mountain zal te zwaar zijn voor. Ik denk dat de echte klimmers daar twee minuten kunnen nemen", bekent Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties