Het kennersoog van Van Avermaet: zo schat hij Wout van Aert zijn slaagkansen op de weg in

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3602 reacties
Het kennersoog van Van Avermaet: zo schat hij Wout van Aert zijn slaagkansen op de weg in
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert beleeft straks zijn groot vuurdoop in het voorjaar en dat betekent dat hij ook Greg Van Avermaet zal tegenkomen. Hoe kijkt de grote slokop van het klassieke seizoen 2017 naar de toekomst van de drievoudige wereldkampioen in het veld?

"Ik denk wel dat Wout heel ver kan geraken, hij heeft in ieder geval alle capaciteiten om een goeie wegrenner te zijn. Hij beschikt over de kracht en de explosiviteit om zeker een klassieke coureur te worden. Hij kan ook wedstrijden winnen, dat is heel belangrijk."

Logische stap

De BMC-kopman vindt wel dat de topcrosser zijn tijd moet nemen: "We mogen er dit seizoen nog niet te veel van verwachten. We mogen niet te veel druk op zijn schouders leggen. Hij moet eerst en vooral leren en ervaring opdoen. Hij moet voor zichzelf zien wat hij kan bereiken. Het is ook logisch dat een veldrijder die al veel gepresteerd heeft ook zijn kans wil wagen op de weg. Hij heeft in ieder geval de motor om zoiets te doen. Ik kijk er wel naar uit om met hem te koersen. Ik hoop voor Wout dat hij heel ver kan komen", klinkt het in een Facebook Live met VTM NIEUWS.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties