Debat van de week: wie is er meteen op de afspraak en wint de Omloop Het Nieuwsblad?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15354 reacties
Debat van de week: wie is er meteen op de afspraak en wint de Omloop Het Nieuwsblad?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nog exact zes dagen en dan staat met de Omloop Het Nieuwsblad de eerste grote afspraak van het seizoen op het programma. Wie is er meteen op de afspraak in het eerste deel van het Belgische openingsweekend en wint? Debatteer mee in ons debat van de week.

De Omloop Het Nieuwsblad is traditioneel de opener van het Vlaamse wielervoorjaar. Maar voor de editie van dit jaar zijn er heel wat wijzigingen gebeurd aan het parcours. Zo is de nieuwe finale een kopie van de vroegere finale van de Ronde van Vlaanderen, met aankomst in Meerbeke.

Ondanks de status van de Omloop zijn er toch heel wat grote namen die passen voor het Belgische openingsweekend. Zo zakken Alexander Kristoff (UAE Emirates), John Degenkolb (Trek-Segafredo) en drievoudig wereldkampioen Peter Sagan (BORA-hansgrohe) niet af naar Gent.

De voorbije twee edities werden gewonnen door Greg Van Avermaet (BMC). Vorig jaar klopte de olympische kampioen Peter Sagan en Sep Vanmarcke in een sprint. Met Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) staat er nog een andere grote kanshebber aan de start.

Belgen?

Met Jasper Stuyven, Edward Theuns, Tiesj Benoot, Sep Vanmarcke, Oliver Naesen en Yves Lampaert zijn er nog heel wat Belgische kanshebbers. Bij de buitenlanders is het vooral uitkijken naar Dylan van Baarle (Sky) en Fernando Gaviria, al zijn er natuurlijk altijd verrassingen in het openingsweekend.

Maar wie is volgens u de grote favoriet voor de zege in de Omloop? Stem gerust mee in onze poll.

Wie wint de Omloop Het Nieuwsblad?

0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties