Lotto Soudal over vertrek Belgische sprinter: "Na het BK merkten we dat hij niet meer wou koersen"

Redactie
| 0 reacties
Lotto Soudal over vertrek Belgische sprinter: "Na het BK merkten we dat hij niet meer wou koersen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ondanks vier jaren in de kleuren van Lotto Soudal, was het vertrek van Kris Boeckmans bij de ploeg er eentje in mineur. Zelf voelde hij zich weggeduwd door de ploeg, maar ploegmanager Marc Sergeant stelde zich andere vragen.

"Op het BK kwam hij vragen of hij kon blijven, maar ik kon op dat moment geen garanties geven. Niet aan Kris, maar ook niet aan vele andere renners", vertelt Sergeant in Het Nieuwsblad. "We hebben Kris altijd gesteund, ook toen hij na zijn zware val van heel ver moest terugkeren. Toch merkten we dat hij zowel fysiek als mentaal niet helemaal de oude was. We hadden onze vragen bij de veranderingen in zijn privésfeer."

"Vaak meldde hij in laatste instantie af, al dan niet wegens ziekte"

Volgens de Belgische ploeg was de zin weg bij Boeckmans. "Onze ploegleider Frederik Willems heeft zich vorig jaar erg over Kris ontfermd. Maar na het BK merkten we dat hij niet meer wou koersen. Vaak meldde hij in laatste instantie af, al dan niet wegens ziekte. Het deed de vertrouwensrelatie een beetje vertroebelen. En toen hij dan eens op Facebook schreef dat hij van de ploeg niet meer mocht koersen, was ook voor ons de maat vol."

Toch is er nog steeds contact tussen Sergeant en zijn ex-renner. "Hoewel Kris nu bij een andere ploeg rijdt, blijven we contact houden. Toen wij op stage zaten in Mallorca was hij met Vital Concept amper enkele kilometers verder en hij stuurde enkele berichten dat hij ons dit jaar veel succes wenste. Wij wensen hetzelfde voor hem", besluit Sergeant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties