Speerpunt van Quick-Step Floors: "Mijn fiets lag vorig jaar meer op de grond dan dat hij recht stond"

Redactie
| 0 reacties
Speerpunt van Quick-Step Floors: "Mijn fiets lag vorig jaar meer op de grond dan dat hij recht stond"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Quick-Step Floors hebben ze zoals elk jaar heel wat troeven om uit te spelen in het voorjaar. Eén van die troeven is natuurlijk de Nederlander Niki Terpstra, die beter hoopt te doen dan in 2017.

"Vorig jaar beleefde ik geen al te best seizoen", bekent Terpstra in Het Nieuwsblad. "Wel vierde in Gent-Wevelgem en derde in de Ronde van Vlaanderen, maar nadien lag mijn fiets meer op de grond dan dat hij recht stond. In Parijs-Roubaix was ik na een val van kop tot teen gekneusd. Een maand later brak ik vijf ribben in de Ronde van België."

In juli kwam de Nederlander nog eens vreemd ten val op de ploegstage in Livigno. "Het leek wel een film. Ik ging op mijn eentje wat mountain­biken en plots lag ik in de berm. Zeer vreemd. Ik weet nog altijd niet hoe dat is kunnen gebeuren. Mijn schouder was er erg aan toe. Ik heb het seizoen ­moeten afmaken met een ingetapete schouder."

'Pianotoets'

Volgens Terpstra geen probleem voor de kasseien die er aankomen. "Er zit nog steeds een knobbel op mijn schouder. Dat heet een pianotoets. Maar ik heb er geen last van. Tijdens de Zesdaagse van Rotterdam had ik geen ­enkel probleem om Dylan van Baarle met een armzwaai te ­piloteren", besluit Terpstra.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties