Debuteert Quick-Step-diamant meteen met winst in Omloop? Zijn ploegleider deed het hem alvast voor

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 2 reacties
Debuteert Quick-Step-diamant meteen met winst in Omloop? Zijn ploegleider deed het hem alvast voor
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Quick-Step Floors zetten ze komend voorjaar hoog in op Fernando Gaviria. De beresterke Colombiaanse sprintbom start zaterdag ook in de Omloop Het Nieuwsblad en stel je maar eens voor dat hij meteen recht in de roos mikt. In dat geval treedt hij in de voetsporen van zijn ploegleider Tom Steels.

De intussen 46-jarige ex-sprinter won de Vlaamse opener in 1996, meteen prijs bij zijn eerste deelname. Als er één man die ruwe diamant Gaviria naar winst kan leiden dan is het dus Steels: "Fernando is een beer, een hard karakter dat wel tegen een stootje kan. Ik vermoed dat hij ooit al wel eens in slechtere omstandigheden zal gekoerst hebben. Hij zal er dus niet wakker van liggen", klinkt het in HLN.

Bij Quick-Step geloven ze in hun goudhaantje van 23: "Hij heeft alles in zich om het in dit soort wedstrijden waar te maken. Vooral zijn explosiviteit zal hem op die korte, nijdige Vlaamse hellingen goed van pas komen. De Omloop kan hij nu al winnen, voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix moet hij nog wat 'body' kweken en ervaring opdoen", zegt ervaringsdeskundige Steels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties