Straks eindelijk nog eens Belgische zege in Milaan-Sanremo? "Hij zal het moeten doen zoals Cancellara"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 15 reacties
Straks eindelijk nog eens Belgische zege in Milaan-Sanremo? "Hij zal het moeten doen zoals Cancellara"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het palmares van Philippe Gilbert oogt al bepaald impressionant, maar de Waalse heuvelspecialist van Quick-Step zijn honger is nog lang niet gestild. Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix staan immers nog niet op zijn palmares. Maar kan 'Phil' het op zijn leeftijd nog in die klassiekers?

Vorig jaar schitterde de ervaren Ardennees van intussen toch ook al 35 in de Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race en nu ligt de focus op twee andere monumenten in het voorjaar. Michel Wuyts wikt en weegt de kansen van onze Belgische topper: "Hoe dichter hij bij de droom komt, hoe lastiger het wordt. Hij heeft niet meer de explosiviteit van 2011, maar dat wil niet zeggen dat we hem moeten afschrijven voor Milaan-Sanremo", laat de wielercommentator optekenen bij Sporza.

Bulldozers

"Philippe zal het moeten doen zoals Fabian Cancellara en dat betekent ontsnappen na de afdaling van de Poggio, op de verrassing spelen. Ik denk wel dat hij een grotere kans maakt in Roubaix dan in Milaan-Sanremo. Het zal wel nog moeten blijken of hij het type is voor Parijs-Roubaix. Hij moet het opnemen tegen bulldozers. Die gaan niet makkelijk kapot op kasseien. Quick-Step zal het tactisch moeten aanpakken."

Dat hij al wat ouder begint te worden, hoeft geen nadeel te zijn: "Ja kan in Roubaix nog winnen als je 37 bent dus hij heeft nog marge. En gaan alle favorieten aan de start staan? Er vallen er altijd wel minstens twee uit. Als hij meedoet, maakt hij kans. Al zal hij wel 110% moeten zijn om Van Avermaet en Sagan te vloeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties