Ben Hermans kleurt mee de finale van koninginnenrit Tirreno-Adriatico, Mikel Landa aan het feest

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Ben Hermans kleurt mee de finale van koninginnenrit Tirreno-Adriatico, Mikel Landa aan het feest
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mikel Landa heeft de koninginnenrit in de Tirreno-Adriatico gewonnen. Op de slotklim had de Spanjaard van Movistar de beste eindjump in de benen. Ben Hermans kleurde mee de finale met enkele grote namen en werd 5e, Tiesj Benoot knap 6e.

Zes renners met als énige bekende naam Mads Pedersen (Trek-Segeafredo) waren de aanvallers van de dag. Hun voorsprong bedroeg maximaal 6 minuten, maar op de stevige slotklim was hun liedje uitgezongen. De eerste prik op die slotklim kwam van Miguel Angel Lopez (Astana). 

Sky controleerde, maar de jonge Colombiaan kreeg met Fabio Aru, Rafal Majka én onze landgenoot Ben Hermans enkele mooie namen mee. Angel Lopez moest passen, maar het was de Spanjaard Mikel Landa die de oversteek naar voor maakte. 

Belgen tonen zich

Bij Sky liep het dan weer mis. Froome kon het tempo niet aan, terwijl leider Thomas in de slotkilometers met een lekke band af te rekenen kreeg. Plots was daar de Nieuw-Zeelander George Bennett, die met een snedige demarrage iedereen achterwege leek te laten. 

Maar Bennett kon zijn inspanning niet volhouden. Landa timede zijn eindjump wel goed en mocht het zegegebaar maken. Caruso (BMC) is (opnieuw) de leider in het algemene klassement. Hermans eindigde knap vijfde, Benoot in dezelfde tijd zesde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties