Wielrennen

Tim Wellens demonstreert bloedvorm opnieuw in Parijs-Nice: "Zondag gooi doen naar de eindzege"

Tim Wellens demonstreert bloedvorm opnieuw in Parijs-Nice: "Zondag gooi doen naar de eindzege"

Het was opnieuw een geslaagde dag voor de manschappen van Marc Sergeant in Parijs-Nice. Lotto-Soudal heeft de punten- en bergtrui in handen en bovendien ruikt Tim Wellens het podium van het eindklassement.

Wellens eindigde knap 5e en schoof zo op naar de 4e plek in de strijd om de gele trui. De Limburger staat op 13" van leider Simon Yates. "Op de slotklim reden we tegen de limiet, maar ik kon het tempo aan.", vertelde Wellens na afloop bij zijn team. "Toen Yates aanviel, besloot ik om niet naar hem toe te springen uit angst na 500 meter te plafonneren."

"Ik onderhield een goed tempo en toen Teuns aanviel heb ik er alles aan gedaan om zo kort mogelijk bij hem te blijven", vervolgt Wellens. "Uiteindelijk werd ik vijfde en heb ik de schade binnen de perken kunnen houden."

"Ik kijk met vertrouwen uit naar de slotrit"​Zondag staat de slotetappe op het menu in Parijs-Nice. De top 8 staat binnen de minuut, dus het kan nog erg spannend worden. "Ik kijk met vertrouwen uit naar de slotrit. Ik ken de regio heel goed en won er twee jaar geleden al een etappe. Ik heb taaie tegenstanders zoals Yates en de broers Izagirre, maar ik zal alles op alles zetten om een gooi te doen naar de eindzege."

Reacties 10 reacties

Gerelateerd nieuws