Wielrennen

Speerpunt Wanty ziet het zitten: "Ik klopte Halvorsen en Groenewegen al"

Speerpunt Wanty ziet het zitten: "Ik klopte Halvorsen en Groenewegen al"

Krijgen we een Belgisch succes in Nokere Koerse? Ex-winnaar Timothy Dupont komt na een dramatisch 2017 toch met ambitie aan de start.

"De afgelopen week waren we in Benidorm om een laatste hand te leggen aan de voorbereiding op de klassiekers. De periode hier is vrijwel perfect verlopen. We hebben in ideale weersomstandigheden alle trainingen kunnen afwerken die we hadden opgesteld", aldus Dupont.

"Ik was al in goeie vorm op het vliegtuig naar Spanje gestapt, dus die vorm kan alleen maar groeien. In Dwars door West-Vlaanderen kende ik mechanische pech, maar ik voelde me wel echt goed. Ik ben in ieder geval opgelucht dat de temperaturen in België stijgen. In Samyn had ik echt last van de koude. In Kuurne viel het nog mee, maar geef mij toch maar de zon."

Ik moet kunnen meespelen voor de winst -Timothy DupontDeel deze quote:

"Na een stage is het altijd afwachten hoe de benen aanvoelen, maar ik zak met vertrouwen af naar Deinze. Ik moet kunnen meespelen voor de winst op Nokereberg. De concurrentie is sterk, maar twee jaar geleden kon ik ook Halvorsen en Groenewegen kloppen."

"De finale van de wedstrijd is aangepast. Maar negen kansen op tien wordt het toch opnieuw een massaspurt. De aanloop naar de spurt blijft ongewijzigd."

Reacties 5 reacties

Gerelateerd nieuws