Greg Van Avermaet: "Tot nog toe nog geen grootse ­Gilbert met superbenen gezien"

Redactie
| 25 reacties
Greg Van Avermaet: "Tot nog toe nog geen grootse ­Gilbert met superbenen gezien"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert proberen zaterdag in Milaan-Sanremo een leemte op hun palmares op te vullen. Beide renners wonnen La Primavera nog nooit, al lijkt vooral voor Philippe Gilbert de tijd te dringen.

Gilbert wil wat graag het eerste Monument van het seizoen winnen op zijn 35e. Dan rest hem alleen nog Parijs-Roubaix om de vijf Monumenten gewonnen te hebben.

"Milaan-Sanremo wordt voor hem de moeilijkste koers om te winnen", weet Greg Van Avermaet. "Moeilijker dan Parijs-Roubaix. Ik heb in de Tirreno gezien dat Gilbert hard heeft gewerkt om in orde te geraken, maar ik heb tot nog toe nog geen grootse ­Gilbert met superbenen gezien", geeft hij toe. 

"Hij zal hetzelfde proberen als ik"

Al zal de koersstijl van beide renners wel dezelfde zijn zaterdag. "Hij zal hetzelfde proberen als ik. Meeglippen als er een interessant groepje zich losrukt op de Poggio en dan proberen de snelste te zijn in de sprint", zegt Van Avermaet in HNB. "Het wordt niet gemakkelijk, om te beginnen moet je al je wagonnetje kunnen aanhaken op de Poggio."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties