Minder goed nieuws voor man in vorm Tim Wellens

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Minder goed nieuws voor man in vorm Tim Wellens
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Catalonië van volgende week. De Belgische WorldTour-formatie kan geen beroep doen op Tim Wellens, neo-prof Bjorg Lambrecht is er wel bij.

Tim Wellens, nochtans dé man in vorm bij Lotto Soudal, moet passen wegens ziekte. "Wij hebben als team geen klassementsambities", zegt ploegleider Mario Aerts. "Tim Wellens is niet voldoende hersteld van ziekte en zal niet aan de start verschijnen. Sowieso zou hij echter geen klassement nastreven in Catalonië, maar zou hij er zijn ritje proberen uitpikken."

Bjorg Lambrecht zal in Catalonië opnieuw wat ervaring opdoen op het hoogste niveau. "Ik wil volgende week mijn steentje bijdragen in dienst van de ploeg", vertelt het jonge talent. "Het is de eerste keer dat ik in die streek zal koersen. Dat wordt dus een eerste kennismaking."

'Handig met oog op Vuelta'

"Het is ook belangrijk om in het begin van mijn carrière parcourskennis op te doen; ook met het oog op deelname aan de Vuelta in de toekomst kan dat nuttig zijn. Het wordt ongetwijfeld een boeiende week en ik kijk ernaar uit om weer een wedstrijd te rijden", aldus Lambrecht. 

Selectie Lotto Soudal voor de Ronde van Catalonië: Sander Armée, Thomas De Gendt, Adam Hansen, Bjorg Lambrecht, Maxime Monfort, James Shaw en Jelle Vanendert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties