Deze man moet het doen voor Quick-Step Floors na uitvallen Gaviria: "Dit is een mooie kans voor mij"

Redactie
| 2 reacties
Deze man moet het doen voor Quick-Step Floors na uitvallen Gaviria: "Dit is een mooie kans voor mij"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors is door het wegvallen van Fernando Gaviria licht onthoofd in het voorjaar. Maar de plaats van de Colombiaan wordt ingenomen door niet de minste. Elia Viviani is bij de ploeg van Patrick Lefevere kopman in de Driedaagse Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem.

Viviani is één van de topfavorieten voor de vernieuwde 'Driedaagse', die slechts op één dag wordt gereden. Met Sabatini, Richeze, Jakobsen, Martinelli en Sénéchal krijgt de Italiaan een mooie sprinttrein. "Het zou niet mogen misgaan met zo'n superteam. En mijn conditie is goed", vertelt Viviani in HNB. "De wedstrijd is te vergelijken met de tweede rit in de vroegere Driedaagse De Panne. In 2016 won ik er vóór Kittel en Kristoff."

"Ik wil echt opnieuw winnen. Deze spurttrein maakt een wereld van verschil in vergelijking met de vorige jaren. Als ik nu niet win, is het echt omdat er iemand sneller was. Vroeger verloor ik veel energie nog voor ik aan de spurt moest beginnen."

"Als ik nu niet win, is het echt omdat er iemand sneller was"

Ook in Gent-Wevelgem is Viviani, dit seizoen al goed voor vijf overwinningen, de kopman van dienst. "In zo'n belangrijke race moet je ook een topspurter in de rangen hebben. Jammer wat Fernando is overkomen, maar dit is een mooie kans voor mij."

"En ik heb er zin in. Gent-Wevelgem is, zoals Milaan-Sanremo, één van de grote klassiekers die mij moeten liggen en waar ik ooit wil winnen. Ja, er is de Kemmelberg, maar ik heb al bewezen dat ik zulke hellingen aankan. Ik heb deze winter ook veel bergop getraind: ik ben er klaar voor", besluit Viviani. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties