Sloeg Primavera Gilbert uit zijn lood? "Ik zit achter op schema"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Sloeg Primavera Gilbert uit zijn lood? "Ik zit achter op schema"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Milaan-San Remo was, samen met Parijs-Roubaix, dit seizoen het hoofddoel voor Philippe Gilbert. Na een mindere beurt in de Primavera, wacht dus nog Parijs-Roubaix, daarvoor wordt dit weekend alvast een waardemeter.

"Pak de top tien van vrijdag en zondag en je hebt de top tien van de komende weken. Dat is elk jaar hetzelfde", aldus Gilbert in Het Laatste Nieuws over de E3-prijs Harelbeke en Gent-Wevelgem.

Alles is nu gericht op Parijs-Roubaix, dat andere monument dat hij nog nooit kon winnen. "Maar dat wil niet zeggen dat ik in de E3 en Wevelgem geen ambitie heb. Dit is WorldTour. Als ik kan winnen, zal dat heel belangrijk zijn."

Sagan is supersterk, hij zegt van niet, maar is het wel

Gilbert zit wel nog niet in de piekvorm van vorig seizoen. "Ik ben een paar keer ziek geweest, de laatste keer aan het begin van de Tirreno, waardoor ik een beetje achter zit op schema. Ik ben wel niet de enige, veel renners zijn ziek geweest. Vorig jaar begon op dit moment mijn supervorm. Het is moeilijk te zeggen of die er nu ook aankomt."

"De voorbereiding is nu wel echt gedaan. Het is de bedoeling om nu te scoren, ja. Op papier is Wevelgem geen koers voor mij. Maar als er wind staat, weet je nooit." En wat met de concurrentie? "Iedereen keek naar Sagan, omdat hij supersterk is. Hij zegt wel van niet, maar hij is het wel. Alleen wou hij de inspanning niet doen achter Nibali."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties