Tiesj Benoot in topvorm naar E3: "Ik zal geen veelwinnaar worden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Tiesj Benoot in topvorm naar E3: "Ik zal geen veelwinnaar worden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De carrière van Tiesj Benoot lijkt eindelijk helemaal gelanceerd na zijn knappe zege in de Strade Bianche. In de E3 Prijs is hij één van de speerpunten van Lotto Soudal én tevens één van de favorieten voor winst.

"Het is een leuk gevoel de start te kunnen nemen in E3 Harelbeke met een prachtige overwinning in Strade Bianche op zak", vertelt Benoot. "Mijn voorjaar is al geslaagd, maar dat betekent niet dat mijn motivatie minder is voor de komende wedstrijden. Ik merk vooral dat het vertrouwen gegroeid is, zowel bij mezelf als bij de ploegmaats, die weten dat ik nu kans maak om mee te spelen voor de overwinning."

De voorbije jaren toonde Benoot zich in de E3, maar speelde hij niet mee voor de zege. "De E3 is een heel zware wedstrijd, met een zeer gebalde heuvelzone. Tijdens mijn drie voorbije deelnames eindigde ik telkens in het groepje achter het groepje dat voor de overwinning streed. Ik wil niet op voorhand tekenen voor een toptienplaats, maar tussen alle grote kanonnen die starten zou een podiumplaats heel mooi zijn."

"Ik kan een tactisch risico nemen of mij laten meedrijven"

Voor Benoot was zijn overwinning in de Strade zijn eerste profzege. "Een veelwinnaar zal ik met mijn profiel niet worden, maar ik denk dat ik in veel eendagswedstrijden wel een rol van betekenis moet kunnen spelen. Andere renners hebben nog niet gewonnen, ik wel. Ik kan een tactisch risico nemen of mij laten meedrijven, maar sowieso moet ik mijn koers niet op iemand anders afstemmen", besluit de jonge Benoot. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties