Onze favorieten voor Parijs-Roubaix: treedt Terpstra in de voetsporen van Cancellara?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Onze favorieten voor Parijs-Roubaix: treedt Terpstra in de voetsporen van Cancellara?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een week na 'Vlaanderens Mooiste' staat traditioneel Parijs-Roubaix op het menu. Niki Terpstra is na zijn zege in de Ronde opnieuw topfavoriet om Parijs-Roubaix een tweede keer op zijn palmares te zetten.

Quick-Step Floors is de ploeg in vorm, Niki Terpstra is de laatste weken de exponent ervan. De Nederlander kan de eerste renner sinds Fabian Cancellara in 2013 worden die de dubbel Ronde van Vlaanderen-Parijs-Roubaix wint. Hij krijgt van onze redactie het hoogste aantal sterren in de 'Hel van het Noorden'. 

Maar de ploeg van Patrick Lefevere heeft natuurlijk enkele ijzers in het vuur. Philippe Gilbert wil absoluut winnen, om zo het vierde van de vijf Monumenten op zijn palmares te zetten. Enkel Milaan-Sanremo zou dan nog op zijn nu al indrukwekkende palmares ontbreken. En Quick-Step Floors kan verder nog rekenen op Zdenek Stybar, al twee keer tweede in Roubaix, en hardrijder en Dwars door Vlaanderen-winnaar Yves Lampaert.

Peter Sagan (BORA-hansgrohe) is altijd een kandidaat-kanshebber in de Hel. Sep Vanmarcke hoopt dan weer op geen pechdag, vorige zondag kwam hij twee keer ten val. Mads Pedersen was in de Ronde de verrassing bij uitstek. Hij werd knap tweede en toonde dat Trek-Segafredo naast ex-winnaar Degenkolb en Stuyven een extra troef in huis heeft.

En natuurlijk is het uitkijken naar het debuut van Wout Van Aert. Het laatste examen voor de wereldkampioen veldrijden en mogelijk de voorjaarsklassieker die hem het beste ligt. 

De Franse hoop ligt natuurlijk bij Arnaud Démare. Hij kan de eerste Fransman sinds 1997 worden die de helleklassieker op zijn naam zet. 

De favorieten van Wielerkrant.be voor Parijs-Roubaix:

**** Niki Terpstra
*** Sep Vanmarcke - Peter Sagan
** Greg Van Avermaet - Zdenek Stybar - Philippe Gilbert
* Mads Pedersen - Yves Lampaert - Wout Van Aert - Arnaud Démare

    Wie heeft er de beste benen over om naar de zege op de Velodrome in Roubaix te sprinten? Vorig jaar was het Van Avermaet - wie wordt het dit jaar? Speciaal voor de wielerliefhebbers kan je op deze koers maar liefst 25% meer winst pakken. Kies simpelweg een weddenschap uit en plaats de winstverhoging!

    Hoe werkt het?

    Corrigeer
    Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

    Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

    Meer nieuws

    Meer nieuws

    Populairste artikels

    Nieuwste reacties