Wielrennen

Valgren Andersen maakt zijn voorjaar compleet met winst in Amstel Gold Race, Wellens knap 6e

Valgren Andersen maakt zijn voorjaar compleet met winst in Amstel Gold Race, Wellens knap 6e

Michal Valgren Andersen heeft voor de eerste keer de Amstel Gold Race op zijn palmares geschreven. De Astana-renner ontsnapte samen met Kreuziger in de laatste twee kilometer en klopte zijn medevluchter in de sprint. Tim Wellens werd knap 6e.

Een groep van 9 renners vertrok al na amper 15 kilometer. Daarbij onder meer onze landgenoot Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise), ooit nog Belgisch kampioen. De voorsprong van het negental ging ruim boven de 15 minuten. Zij leken geen gevaar te vormen voor winst, maar deden toch nog lang mee in de finale.

Op minder dan 50 kilometer van de finish werd het tempo te hoogte ingejaagd en kwamen er enkele demarrages. Op 30 kilometer van de streep kende de poging van ex-winnaars Kreuziger en Gasparotto wel meer succes. Maar in volle finale ontplofte de koers helemaal. Met nog 10 kilometer te gaan bleef er een elitegroepje over met daarbij onder meer Wellens, Valverde, Alaphilippe, Sagan en Valgren Andersen.

Fuglsang opnieuw

Zij kwamen samen bij Gasparotto, Kreuziger en nog een deel van de vroege vlucht, met daarbij onder meer Van Hecke. Op de Bemelerberg, op 7 kilometer van de streep, trok Fuglsang alle registers open. In de laatste kilometers kwam er een spervuur aan demarrages, maar niemand raakte weg. Iedereen keek vooral naar Sagan en Valverde en dat gebeurde ook toen Valgren een tweede keer vol doortrok. 

Iedereen kijkt naar elkaar

Alleen Kreuziger reageerde meteen, Gasparotto ging ook in de achtervolging. Kreuziger pokerde even in de laatste hectometers, maar reed dan toch vol mee. In de sprint stond er echter geen maat op de Deen van Astana, die eerder al de Omloop won. Kreuziger werd tweede, Gasparotto derde. Sagan won de sprint voor de vierde plek, Wellens werd knap zesde. 

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.