Speerpunt van Wanty-Groupe Gobert klaar voor Muur van Hoei: "Top 10, of misschien zelfs hoger"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Speerpunt van Wanty-Groupe Gobert klaar voor Muur van Hoei: "Top 10, of misschien zelfs hoger"
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn overwinning in het Circuit de la Sarthe is het vertrouwen groot bij Wanty-Groupe Gobert-renner Guillaume Martin. De jonge Fransman hoopt op top 10 in de Waalse Pijl.

"Maandag ben ik in België aangekomen om met genoeg rust en recuperatie de Waalse Pijl te kunnen aanvatten", vertelt Martin. "Al sinds onze hoogtestage op de Etna heb ik een goed gevoel. Dat ging verder in de Coppi e Bartali en kwam tot een eerste hoogtepunt met eindwinst in het Circuit de la Sarthe. In de Tour du Finistère kon ik afgelopen weekend een podiumplaats bemachtigen tussen de wereldtop, met onder andere Romain Bardet en Ritchie Porte onder mijn concurrenten."

"De Muur van Hoei is het soort van beklimming die me ligt"

Het vertrouwen is groot, want Martin is voor het eerst blessurevrij in deze periode. "Dit is de eerste keer in drie deelnames dat ik in topvorm aan de start van deze belangrijke Ardense week verschijn. De voorbije twee jaren werd ik steeds geplaagd door knieproblemen. De Muur van Hoei is het soort van beklimming die me ligt, al zou de klim voor mij nog wat langer mogen zijn."

De Fransman mikt woensdag vooral op de top 10. "Het is moeilijk om een voorspelling te maken van een resultaat waarmee ik tevreden ben. De Waalse Pijl is nog maar mijn eerste WorldTour-wedstrijd van 2018. Een top 10-notering lijkt me een goed resultaat, al kan ik misschien zelfs hoger eindigen. Ik zal er in ieder geval het maximum uithalen en dan zien we wel waar het schip strandt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties