Evans, Gilbert en Van Avermaet: allemaal kleppers die zich onder Andy Rihs tot BMC-kampioen kroonden

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Evans, Gilbert en Van Avermaet: allemaal kleppers die zich onder Andy Rihs tot BMC-kampioen kroonden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

BMC maakte donderdagochtend triest nieuws wereldkundig. Andy Rihs, de eigenaar en hoofdsponsor van de Zwitserse wielerformatie, overleed woensdag op 75-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie.

Rihs was een visionair en al jaren actief in het wielerpeloton. Eerst met Phonak, de ploeg die hij liet ontbinden toen het dopingschandaal rond Tourwinnaar Floyd Landis in 2006 losbrak.

Nadien was de Zwitserse zakenman de bezieler van BMC Racing Team. Rihs haalde enkele kanjers binnen om op alle terreinen een rol van betekenis te spelen.

De Tour met Cadel

Met Cadel Evans aan boord haalde BMC in 2011 de gele trui binnen. De Australiër die al jaren naar de Tour de France trok voor de hoogste oppergaai, maakte eindelijk zijn grote droom waar.

Het seizoen erop volgde alweer een uniek moment. Op de flanken van de Cauberg snelde Philippe Gilbert naar de wereldtitel. Een jaar lang vertegenwoordigde onze landgenoot het shirt van BMC in de regenboogkleuren. De sterkte van de ploeg vertaalde zich verder in twee wereldtitels in de ploegentijdrit.

Gouden Greg

En dan was er nog de ontbolstering van Greg van Avermaet. De Waaslander reed in het shirt van BMC naar een ritzege in de Tour, enkele klassieke overwinningen en als klap op de vuurpijl de olympische titel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties