Wanty-Groupe Gobert-renner sneert: "Dit is mijn gepaste antwoord naar José De Cauwer toe"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Wanty-Groupe Gobert-renner sneert: "Dit is mijn gepaste antwoord naar José De Cauwer toe"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wanty-Groupe Gobert liet zich zondag gelden in Luik-Bastenaken-Luik. Met dank aan aanvaller Jérôme Baugnies, die als laatste vluchter net voor Roche-aux-Faucons werd gegrepen.

Een straffe prestatie van Baugnies, die zich toonde op WorldTour-niveau. "Toen we aangingen na de start hoopte ik dat het een lange dag zou worden", vertelt hij bij zijn ploeg. "Met negen goede renners kregen we helaas niet al te veel vrije ruimte. Toen voelde ik al dat het moeilijk zou zijn om La Redoute te halen. Op de klimmetjes hield ik het tempo erin en zorgde zo voor de schifting."

Solo op La Redoute

"Het was leuk om alleen La Redoute op te rijden. Dat gaf een goed gevoel. Met mijn Waalse naam en een trui van Wanty-Groupe Gobert werd ik luidkeels aangemoedigd. Zelfs toen ik gelost was bleef iedereen mijn naam scanderen. Het stuk na Le Redoute was volle tegenwind."

Voor Baugnies was het ook een soort van revanche. "Vorige week hoorde ik José De Cauwer op Sporza nog zeggen: 'Ah, daar is Baugnies eindelijk nog eens!"'. Mensen vergeten snel dat ik vorig jaar in de Grand Prix de Wallonie zwaar ten val kwam. Ik kom van ver terug. Dit is mijn gepaste antwoord naar José toe", besluit Baugnies. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties