Lotto Soudal maakt de 8 namen voor de Ronde van Italië bekend: "Vrijdag meteen een gooi doen naar roze"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal maakt de 8 namen voor de Ronde van Italië bekend: "Vrijdag meteen een gooi doen naar roze"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Heel wat wielerploegen hebben hun selectie voor de Ronde van Italië al vrijgegeven en donderdag deed ook Lotto Soudal dat. Met Victor Campenaerts wil Lotto Soudal meteen het roze veroveren in Jeruzalem.

De Giro start op vrijdag 4 mei met een tijdrit in Jeruzalem (Israël). Spek naar de bek van Europees kampioen tijdrijden Victor Campenaerts, die van het roze droomt. "Victor heeft zich minutieus voorbereid op de openingstijdrit in Jeruzalem", vertelt ploegleider Bart Leysen. "Met hem willen we volgende week vrijdag een gooi doen naar de roze trui."

"De kans dat hij het roze pakt is realistisch, maar ik kan er geen percentage op kleven. De zestiende etappe wordt er ook tegen de klok gereden, in een tijdrit van om en bij de 34 kilometer. Ook daar kan hij voor de ritzege strijden", aldus de ploegleider. 

Adam Hansen begint aan zijn 20e Grote Ronde op rij, terwijl Jens Debusschere kopman is voor de sprintetappes. En ook Brabantse Pijl-winnaar Tim Wellens is erbij. Hij gaat op zoek naar een ritzege, wat ook het doel is van Lotto Soudal.

Ritzeges

"Aangezien wij geen klassementsambities koesteren geven we elke renner de kans om in de ontsnapping te gaan in de niet-sprintetappes. We gaan resoluut voor ritzeges", stelt Leysen. 

De selectie van Lotto Soudal voor de Giro: Sander Armée, Lars Bak, Victor Campenaerts, Jens Debusschere, Frederik Frison, Adam Hansen, Tosh Van der Sande en Tim Wellens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties