Lotto Soudal trekt met een straffe selectie naar de Baloise Belgium Tour

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Lotto Soudal trekt met een straffe selectie naar de Baloise Belgium Tour
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Woensdag wordt in Buggenhout de Baloise Belgium Tour op gang getrapt. Lotto Soudal trekt met een ijzersterk zevental naar de Belgische rittenkoers. De ogen zijn vooral gericht op ex-winnaar Jens Keukeleire en sprinter André Greipel.

Voor Greipel wordt het na de Vierdaagse van Duinkerke zijn tweede rittenkoers na zijn sleutelbeenbreuk die hij begin dit jaar opliep. "Naast André Greipel zijn Bryan Coquard en Magnus Cort Nielsen de grootste sprinters op de voorlopige deelnemerslijst", vertelt ploegleider Herman Frison. "In theorie zijn er drie sprintkansen: de openingsrit met start en aankomst in Buggenhout, de tweede etappe met de traditionele aankomst op de Wandelaar in Knokke-Heist en de slotrit naar Tongeren."

"Met Greipel in de ploeg zullen de ogen op ons gericht zijn, maar het zal niet evident worden om de sprintetappes te controleren. Indien een ruime ontsnapping wegrijdt in de vlakke etappes zou het daarom een optie kunnen zijn om iemand mee te sturen. Een ritzege behalen is onze prioriteit deze week, in tweede instantie mikken we op een goed eindresultaat."

"Na de tijdrit kunnen we een eerste evaluatie maken"

Voor het klassement is het bij Lotto Soudal vooral uitkijken naar Jens Keukeleire en Jelle Vanendert. "De tijdrit in Bornem op vrijdag en de Ardennenrit van zaterdag zullen bepalend zijn voor het algemeen klassement. Na de tijdrit kunnen we een eerste evaluatie maken met het oog op onze klassementsambities."

"In de vierde etappe met start en aankomst in Wanze zullen de kaarten op tafel gegooid worden. Jelle Vanendert, die een sterk Ardens drieluik reed, en Jens Keukeleire, die vorig jaar derde werd in de rit naar Ans, zullen in principe onze speerpunten zijn die dag", besluit Frison. 

De selectie van Lotto Soudal voor de Baloise Belgium Tour: Jasper De Buyst, André Greipel, Jens Keukeleire, Nikolas Maes, Marcel Sieberg, Jelle Vanendert en Jelle Wallays

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties