Winnaar van vorig jaar Jens Keukeleire tipt een Deen als belangrijkste tegenstander in Ronde van België

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Winnaar van vorig jaar Jens Keukeleire tipt een Deen als belangrijkste tegenstander in Ronde van België
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal komt woensdag in de Ronde van België met de winnaar van vorig jaar aan de start. Jens Keukeleire hoopt even goed te doen als 2017, maar de Bruggeling beseft dat dat niet makkelijk wordt. "Ik tip Magnus Cort Nielsen als belangrijker tegenstander", klinkt het.

Keukeleire komt net terug van een hoogtestage in Andorra. "Het is leuk om met het rugnummer één aan de start van de Baloise Belgium Tour te staan", vertelt Keukeleire. "Vorig jaar nam ik deel met het Belgische nationale team, nu rijd ik mijn eerste seizoen bij Lotto Soudal. We starten met een sterk team en ik kijk enorm uit naar deze wedstrijd. Het is een mooi parcours en koersen in België is sowieso fijn."

"Het zou mooi zijn als ik even goed kan doen als vorig jaar. Vorig jaar was ik niet aan de start verschenen met de verwachting het algemene klassement naar mijn hand te zetten. Ik maakte in de Ardennenrit deel uit van de vroege vlucht die voorop bleef, maar ik verkeerde na mijn hoogtestage ook gewoon in goede conditie. Dit jaar wordt die Ardennenetappe opnieuw bepalend voor het eindklassement."

"Ook dit jaar kunnen die sprints van de Gouden Kilometer cruciaal worden"

Ook de Gouden Kilometer kan een cruciale rol spelen. "Vorig jaar veroverde ik de eindoverwinning dankzij de boniseconden in de slotetappe en ook dit jaar kunnen die sprints van de Gouden Kilometer cruciaal worden."

"De Baloise Belgium Tour is een secondespel en in de Gouden Kilometer kan je in totaal negen seconden winnen, dat is dus niet te verwaarlozen. Ik tip Magnus Cort Nielsen, die ook in Andorra was, alvast als belangrijke tegenstander voor deze week", besluit Keukeleire. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties