Nummer 80 voor Quick-Step Floors in een Grote Ronde: "Dit onderstreept nog maar eens onze fantastische teamspirit"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nummer 80 voor Quick-Step Floors in een Grote Ronde: "Dit onderstreept nog maar eens onze fantastische teamspirit"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op de Pratonevoso werd de vijfde ritzege van Quick-Step Floors in deze Ronde van Italië geboekt, met dank aan de amper 24-jarige Maximilian Schachmann. Hij was de beste vluchter op de bijna 13 kilometer lange slotklim.

De vijfde ritzege al voor de ploeg van Patrick Lefevere. "Het is een zware Giro, maar daardoor is het nog fijner om zo`n rit te winnen", vertelde de Duitser na afloop. "Michael (Morkov) speelde een grote rol in deze zege. Hij is mijn kamergenoot deze ronde en ik heb  al veel van hem geleerd. Wat hij vandaag voor mij deed onderstreept nog maar eens onze fantastische teamspirit”, sprak Max na afloop.

Ervaring

Schachmann klopte in het slot de ervaren Plaza en Cattaneo en kwam solo aan. "Ik wist dat mijn opponenten meer ervaring hadden, dus hield ik ze goed in de gaten", klinkt het. "Ik wist dat mijn benen goed waren, dat gaf me veel vertrouwen en daardoor kon ik het cool spelen in de finale."

"Ik zette mijn sprint van ver in en dat bleek genoeg. Deze wedstrijd was al een fijne ervaring om nooit te vergeten, maar het winnen van een rit in mijn eerste grote ronde is echt iets speciaals. Het is een bevestiging van al het harde werk en de progressie die ik gemaakt heb als prof", besluit Schachmann. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties