Tom Dumoulin heeft spijt van zijn keuze: "Hij daalde als een oude oma"

Redactie
| 0 reacties
Tom Dumoulin heeft spijt van zijn keuze: "Hij daalde als een oude oma"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Dumoulin had vandaag het roze kunnen heroveren in de Giro, maar dat was buiten ene Chris Froome gerekend. De Nederlander zag Froome op 80 kilometer van de streep vertrekken en zag de Brit niet meer terug.

"Ik denk dat ik gewoon heel goed reed. Maar hij reed supergoed", aldus Dumoulin na afloop bij de NOS. "Verschrikkelijke dag. Sky was erg sterk vandaag. Er was niks aan te doen. Ik had de benen niet om te volgen."

Dumoulin bleef twee keer wachten op een ploegmaat van Thibaut Pinot. "In de afdaling heb ik twee keer de keuze gemaakt om op Reichenbach te wachten. Omdat hij nog wilde rijden met mij. Dat is achteraf misschien een verkeerde keuze geweest. Want ik rijd natuurlijk net zo hard naar beneden als Froome. En die Reichenbach daalde als een oude oma."

"Misschien had ik niet moeten wachten, maar dan had ik alles in m'n eentje moeten doen"

Zo kon Froome extra tijd pakken op de Nederlander. "Misschien had ik niet moeten wachten, maar dan had ik alles in m'n eentje moeten doen. Misschien was dat achteraf beter geweest, maar achteraf is het mooi wonen."

In het klassement telt Dumoulin 40" achterstand op nieuwe roze trui Froome. "Dat wordt wel heel moeilijk. Of ik blijf vechten tot Rome? Zeker", is Dumoulin strijdvaardig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties