Chris Froome ziet concurrenten net tekort schieten: "Niemand had daarvoor de benen"

Kevin Vanbuggenhout
| 19 reacties
Chris Froome ziet concurrenten net tekort schieten: "Niemand had daarvoor de benen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome wint zondag zonder ongelukken zijn eerste Giro, zijn zesde grote ronde in totaal. Ook de laatste bergrit kon hem niet van zijn troon stoten. Volgens de Brit was iedereen aan het einde van zijn latijn.

De kopman van Sky moest wel nog enkele stevige pogingen van Tom Dumoulin pareren. "Hij moest aanvallen. Ik had het wel onder controle. Ik moest vooral volgen en Tom in het oog houden. Niemand had nog de benen om weg te rijden", was Froome van mening.

ZWARE GIRO

Het podium wijzigde wel nog nog. Het labeur eiste zijn tol bij Thibaut Pinot, die helemaal wegviel. "Dit is zo'n zware Giro. Het is echt zwaar. Als iemand een slechte dag heeft, is hij geen dertig seconden of een minuut kwijt. Dan gaat het meteen over tien à vijftien minuten. Pinot zat in de problemen en Astana heeft geprofiteerd van de situatie."

Merkwaardig genoeg perstte Froome er op het einde nog een sprint uit. "Ik draag ook nog de bergtrui. Ik heb dus nog maar gesprint voor punten voor het bergklassement", dacht hij blijkbaar verkeerdelijk dat dit nog nodig was. Er lagen immers geen punten meer. Doordat Ciccone de rit niet won, was Froome al zeker van winst in het bergklassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties