BMC schuift favorietenrol voor de Tour netjes door: "Noem hem een 'dark horse', een outsider"

Redactie
| 0 reacties
BMC schuift favorietenrol voor de Tour netjes door: "Noem hem een 'dark horse', een outsider"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Momenteel rijdt hij soeverein in het geel rond in de Ronde van Zwitserland, maar de focus ligt natuurlijk op de Tour de France bij Richie Porte. Al noemt zijn ploegleider de Australiër zeker geen favoriet.

Bij BMC staat in de Tour alles in het teken van Porte. De Australiër heeft nog iets recht te zetten na zijn heup- en bekkenbreuk van vorig jaar. "Uiteraard moet hij die eerste negen dagen zonder kleerscheuren zien te overleven, maar het tweede deel van de Tour is werkelijk op Richie's lijf geschreven", weet Allan Peiper.

"Twee korte, explosieve bergritten, een laatste tijdrit met percentages tot bijna 30%. Helemaal zijn ding. En toch: noem hem een 'dark horse', een outsider. Geen topfavoriet. Dat kan je niet maken met iemand die nog nooit een podium heeft gereden in Giro, Tour of Vuelta", aldus de ploegleider in HLN.

Froomey

Ook Porte zelf ziet zichzelf niet als topfavoriet. De Australiër denkt vooral aan ex-ploegmaat Froome. "Hij is en blijft dé te kloppen man. Alleen zijn ploeg al... Sky kan in élke Grote Ronde drie sterke teams opstellen. Ik kan maar één ding hopen", lacht Porte, "Dat die drie weken Giro hun sporen hebben nagelaten en hij iets vermoeider aan de start van de Tour verschijnt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties