Pas 24e in de Dauphiné, maar uitdager van Froome maakt zich geen zorgen: "Ik wil op het podium staan"

Redactie
| 1 reacties
Pas 24e in de Dauphiné, maar uitdager van Froome maakt zich geen zorgen: "Ik wil op het podium staan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het Critérium du Dauphiné was geen uitstekende voorbereiding op de Tour, want een 24e plek was niet om over naar huis te schrijven voor Vincenzo Nibali (Bahrain Merida). Al maakt de Italiaan zich absoluut geen zorgen.

Bij Nibali staat alles in het teken van de Tour. Zelfs zo hard dat hij paste voor de Giro, die door zijn geboortestreek ging, omdat hij één van zijn laatste kansen ziet in de Ronde van Frankrijk. Maar de Dauphiné werd geen onverdeeld succes, met een 24e plek op ruim 21 minuten van winnaar Geraint Thomas (Sky). 

"Ik weet dat ik geen rol heb gespeeld in de Dauphiné", vertelt Nibali in HLN. "Daarvoor heb ik te veel afgezien. Misschien had ik last had van een pollenallergie. Of misschien was het grote trainingsblok van de Teide nog niet uit mijn lijf. Daar was ik voor de Dauphiné. Belangrijk is dat ik goed ben in de Tour. Het was niet in de Dauphiné dat ik topvorm moest hebben", beseft hij. 

Podium

En Nibali is razend ambitieus voor de Tour. "Ik wil op het podium staan. Eerste, tweede of derde, dat hoor je mij niet zeggen. In mijn twee laatste rondes heb ik twee keer op het podium gestaan", doelt Nibali op zijn 3e plek in de Giro en 2e plek in de Vuelta van vorig jaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties