Wordt ex-ploegmaat dé grote uitdager van Froome? "Als hij al te kloppen is, dan misschien wel nú"

Redactie
| 6 reacties
Wordt ex-ploegmaat dé grote uitdager van Froome? "Als hij al te kloppen is, dan misschien wel nú"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nu alle voorbereidingen er stilaan opzitten, is het reikhalzend uitkijken naar de start van de Tour op 7 juli. Richie Porte (BMC) tankte alvast vertrouwen met eindwinst in Zwitserland. "Het gaat de juiste richting uit", stelt de Australiër vast.

"Als hij al te kloppen is, dan misschien wel nú, na die superzware Giro", aldus Porte in HLN. "Maar het draait niet enkel om Froome. Ik zie het in een bredere dimensie. Quintana was verbluffend sterk hier. Valverde won de Route d'Occitanie. En Nibali is een klasbak, die kijkt nu al verlekkerd uit naar de kasseienrit. Ook zij worden concurrenten."

"12 maanden geleden kwam ik nóg sterker voor de dag in de Dauphiné"

De Australiër voelt dat het meer dan goed zit met zijn conditie. "12 maanden geleden kwam ik nóg sterker voor de dag in de Dauphiné. Toen draaide ik al op een hoog niveau sinds de Tour Down Under en Parijs-Nice. Nu miste ik onder meer Tirreno-Adriatico en de Ronde van Catalonië door ziekte, waardoor mijn piek iets later komt te liggen."

"Mijn coach houdt er bewust de hand in. De resterende drie weken tot de Tour-start in de Vendée wil ik mijn tijdrit verder aanscherpen. En train ik vooral in de bergen, op hoogtestage met het team. Maar ik voel: het gaat de juiste richting uit", besluit Porte. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties