Debat van de week: moet het 'geheime wapen' van Lotto Soudal verboden worden of niet?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Debat van de week: moet het 'geheime wapen' van Lotto Soudal verboden worden of niet?
Foto: © photonews

Er was in het Critérium du Dauphiné heel wat te doen over het 'geheime wapen' van Lotto Soudal. Wij houden er ons Debat van de Week over. Moet de Speed Gel verboden worden of niet?

De selectie van Lotto Soudal legde een knalprestatie op de mat in de ploegentijdrit van de Dauphiné. Victor Campenaerts, Thomas De Gendt, Tiesj Benoot en co werden knap derde. Al deden ze dat wel met de zogenaamde 'waspoederbolletjes' op hun benen, een 'Speed Gel' waardoor ze minder luchtweerstand ervaren. 

De UCI en Jean-Christophe Péraud waren er als de kippen bij om het goedje te verbieden. De selectie van Lotto Soudal die in de Ronde van Zwitserland aan de slag ging, kon dus niet rekenen op de 'Speed Gel' in de ploegentijdrit. Volgens de UCI mag er niks onnodig worden toegevoegd om de aerodynamica te versterken.

Al is er natuurlijk de grote 'maar'. De renners van Team Sky mochten in de Tour van vorig jaar wél met een aerodynamische outfit met bolletjes op hun tijdrit afwerken. Zo eindigden er in de tijdrit in Düsseldorf liefst vier Sky-renners, waaronder Chris Froome, in de top 10. Lotto Soudal niet en Team Sky wél? Ploegmanager Marc Sergeant was er alvast niet over te spreken. 

Sergeant hoopt dan ook om binnen enkele weken de Tour-ploegentijdrit met de 'Speed Gel' te kunnen afwerken. Maar moeten deze waspoederbolletjes verboden worden of niet? Debatteer mee en stem zeker in de onderstaande poll. 

Moet de 'Speed Gel' van Lotto Soudal verboden worden?

0%
100%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties