Tweevoudig Belgisch kampioen wikt en weegt de kansen van de favorieten in Binche

Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties
Tweevoudig Belgisch kampioen wikt en weegt de kansen van de favorieten in Binche

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met het BK dat er zondag aan komt is het stilaan tijd om de favorieten eens nader onder de loep te nemen. Toppers als Gilbert en Van Avermaet worden uiteraard genoemd, een gemotiveerde Jasper Stuyven ook. Al is het best wel een open veld met verschillende kandidaat-winnaars.

Dat is alvast de mening van Johan Museeuw. De Belgisch kampioen van 1992 en 1996 begint zijn lijstje bij de winnaar van vorig jaar. "Niemand die ooit de trui van Belgisch kampioen gedragen heeft, staat die trui graag weer af. Dat zal bij Oliver Naesen niet anders zijn", klinkt het in HLN.

DE NAESEN VAN 2018

Jasper Stuyven is iemand die er ook zijn zinnen heeft op gezet. "Ik denk dat Jasper klaar zal zijn voor het BK. Hij zou een kampioen van de nieuwe generatie kunnen worden. Net als Tiesj Benoot. Of Yves Lampaert. Die zou ook niet misstaan als kampioen. Lampaert kan de Oliver Naesen van 2018 worden."

Misschien kan ook de plek waar de koers doorgaat zijn invloed hebben. "Ik denk dat Philippe Gilbert graag nog een keertje Belgisch kampioen wordt. Wallonië, dat is toch altijd een beetje zijn regio hé. Ik zou Greg Van Avermaet een grote kampioen vinden. Dit jaar is het altijd niet gelukt in de klassiekers. Als hij hier in een elitegroep aan de laatste ronde kan beginnen, is de kans dat Greg het haalt groot."

Een rist aan kanshebbers dus. De ene heeft al een streepje voor op de andere. Maar is er nu een algemene conclusie over het type renner dat zondag de handen in de lucht mag steken? Museeuw denkt van wel. "Dit BK wordt echt iets voor een klassieke coureur."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties