Greg Van Avermaet heeft belangrijk nieuws over zijn toekomst: "Ik heb lang genoeg gewacht"

Redactie
| 3 reacties
Greg Van Avermaet heeft belangrijk nieuws over zijn toekomst: "Ik heb lang genoeg gewacht"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het ziet er stilaan steeds benarder uit voor teammanager Jim Ochowicz en BMC. In die zin dat het er naar uitziet dat heel wat renners de ploeg zullen verlaten. Greg Van Avermaet spreekt duidelijke taal en wil voor de Tour de France zekerheid.

"Ik weet nog niet waar mijn toekomst ligt", aldus Van Avermaet bij Cyclingnews. "Er zijn nog steeds enkele opties. De komende drie of vier weken zal het duidelijk zijn waar ik naartoe ga. Ik heb lang genoeg gewacht op deze ploeg, maar we vinden momenteel niets speciaals. Ik kan niet lang meer wachten om over mijn toekomst te bepalen. Voor de Tour zal ik ongetwijfeld meer kunnen zeggen."

Voor de Tour

Voor de start van de Tour (op 7 juli, red.) zal Van Avermaet zijn (nieuwe) ploeg dus bekendmaken. "Er zijn enkele opties", vervolgt de winnaar van Parijs-Roubaix in 2017. "Ik wil vooral een sportieve keuze maken en naar een ploeg gaan waar ik mijn ding kan doen en klassiekers kan winnen."

Al is ook het financiële gedeelte niet onbelangrijk op zijn 33e. "Het sportieve plaatje moet altijd samengaan met het financiële. De balans moet er zijn, maar het belangrijkste is dat ik een ploeg vind die in mij gelooft en die me echt wil. Dat is het belangrijkste. Als ik voor het geld had gekozen, dan had ik nu niet meer bij BMC gezeten", besluit Van Avermaet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties