'Keizer van Herentals' Rik Van Looy geeft Wout Van Aert duidelijk carrièreadvies: "Dat zou pas stom zijn"

Redactie
| 11 reacties
'Keizer van Herentals' Rik Van Looy geeft Wout Van Aert duidelijk carrièreadvies: "Dat zou pas stom zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De 84-jarige Rik Van Looy en Wout Van Aert wonen allebei in Herentals, al is de laatste wel een inwijkeling die afkomstig is uit Lille. Van Looy was niet verrast door Van Aert zijn prestaties in de klassieker, al vindt hij wel dat de wereldkampioen veldrijden (nog) niet mag stoppen met crossen.

Voor heel wat mensen waren de prestaties van Wout Van Aert in het voorjaar toch wel een verrassing van formaat. De 'Keizer van Herentals' spreekt andere taal. "Hij heeft me niet verrast in de klassiekers", laat Van Looy weten in Het Nieuwsblad. "Ik zeg altijd: van alle cyclocrossers is Van Aert het meest wegrenner. De manier waarop hij op de fiets zit, zijn manier van koersen ook."

"Van Aert moet het hebben van een langgerekte inspanning op hoog niveau, Mathieu van der Poel moet het meer hebben van explosieve tussenspurtjes. Da's trouwens ook een speciale, die van der Poel", klinkt het. 

Financiële zekerheid

Volgens Van Looy moet de wereldkampioen veldrijden nog niet definitief voor de weg kiezen. "Van Aert die voor de weg kiest, dat zou pas stom zijn", is Van Looy duidelijk. "Hij is nog altijd jong en kan nog enkele jaren de combinatie tussen het veld en de weg maken. De cross, dat geeft hem financiële zekerheid."

"De weg, dat is voor hem nog altijd een avontuur waarin hij moet bevestigen wat hij dit jaar heeft laten zien. Wout is beroepsrenner en centen verdienen is momenteel het belangrijkste. Mocht ik hem zijn, ik zou zeker nog een paar jaar blijven crossen", besluit Van Looy. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties