Wat een prestatie! Remco Evenepoel Europees kampioen met bonus van meer dan 10 (!) minuten

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 24 reacties
Wat een prestatie! Remco Evenepoel Europees kampioen met bonus van meer dan 10 (!) minuten
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel is een naam die we nog vaak gaan horen. Op het EK in Tsjechië heeft de Vlaams-Brabander met grote overmacht het goud veroverd. Evenepoel maakte het af met een solo van ruim 100 kilometer en had liefst meer dan 10 minuten voorsprong op de nummer twee.

Afgelopen week pakte Evenepoel al het goud in de tijdrit op het EK, maar vandaag toonde hij ook zijn klasse in de wegrit. Na de eerste van elf rondes reed het 18-jarige supertalent weg uit het peloton en niemand zag hem nog terug na een fenomenale solo. 

Geweldige solo

De Spanjaard Cano Rodriguez probeerde nog even zijn wagonnetje aan te haken, maar dat bleek verloren moeite. Evenepoel bouwde zijn voorsprong ronde per ronde uit en kwam uiteindelijk na een solo van ruim 100 kilometer met een voorsprong van meer dan 10 minuten aan op nummer twee Balmer en de bronzen Rodriguez. 

Onze landgenoot Ilan De Wilder, die met enkele andere Belgen prima afstoppingswerk leverde, legde beslag op de vierde plek. Maar we onthouden vooral een nieuw huzarenstukje van Evenepoel, die vanaf 1 augustus voor de Amerikaanse ploeg (Hagens Berman Axeon) van Axel Merckx uitkomt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties