Greg Van Avermaet weet wat cruciaal was voor zijn kunststukje en blikt vooruit naar morgen

Greg Van Avermaet weet wat cruciaal was voor zijn kunststukje en blikt vooruit naar morgen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet is dol op het dragen van de gele trui. Zoveel is wel duidelijk. Net voor Serge Pauwels reed hij vandaag als vierde over de streep. Ruim voldoende om aan de leiding te blijven in de Ronde van Frankrijk. Volgens Van Avermaet was de timing cruciaal om mee te zijn.

"Je moet het goede moment kiezen. Sky reageerde niet. We hebben zeven minuten gekregen. Toen wist ik dat het een goede dag zou worden voor mij", bespreekt Van Avermaet het moment dat hij in de vlucht meeglipte. Hij wil het geel duidelijk niet zomaar afgeven en dat komt ergens vandaan. "Drie jaar geleden droeg ik ook al de gele trui. Dat was toen al supermooi."

In de latere fasen van de etappe kwam Van Avermaet ook sterk voor de dag. "Je moet de koers kunnen lezen. Het was wachten op het juiste moment. We hadden een mooie groep met veel jongens die voor de rit wilden gaan."

EINDE GELE PERIODE NABIJ

Zo blijft de BMC-renner maar in het geel rondrijden. Volgens Van Avermaet is het einde van die periode wel nabij. "Ik ben diep gegaan. Wat er morgen mogelijk is? Niet veel. Het zal supermoeilijk worden. Vandaag kon ik de trui misschien nog houden. Morgen heb ik die intentie niet meer en zal het over zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties