Philippe Gilbert weet wat het verschil is met Alaphilippe en de 'Phil' van enkele jaren geleden

Redactie
| 4 reacties
Philippe Gilbert weet wat het verschil is met Alaphilippe en de 'Phil' van enkele jaren geleden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Julian Alaphilippe bezorgde Quick-Step Floors een nieuwe succes in deze Tour in de etappe van dinsdag. Ook Philippe Gilbert is onder indruk van 'Loulou', die het op jonge leeftijd wel al afmaakt. "Je moet eerst veel grote koersen verliezen om ze dan te winnen, maar Julian wint ze nu al."

"Julian zat al zeer lang met deze rit in zijn hoofd", vertelde Gilbert na afloop bij HNB. "Hij is hier enkele weken geleden nog komen verkennen. Het plan was om in de eerste vlakke 32 kilometer al aan te vallen, maar we raakten niet weg. Hij kwam dan naar mij toe. We probeerden nog eens op de eerste klim en het lukte."

'Rit lag hem perfect'

Eerst ging Alaphilippe aan, daarna ging Gilbert vol door voor de Fransman. "Ik heb dan keihard op kop gereden om het gat zo groot mogelijk te maken in dienst van hem. Deze rit lag hem perfect. Je moet goed kunnen klimmen, maar door de technische afdalingen moest je ook bergaf snel kunnen rijden."

Toevallig de specialiteit van Alaphilippe. "Dat kan hij als geen ander. Chapeau dat hij het afmaakt. Ze zeggen altijd dat je eerst veel grote koersen moet verliezen om ze dan later te winnen. Dat was ook bij mij zo. Maar hij wint ze nu al", aldus Gilbert over zijn 26-jarige ploegmaat. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties