Problemen nog wat groter voor Lotto Soudal? "Ik moest als eerste lossen, zelfs nog voor Cavendish"

Redactie
| 0 reacties
Problemen nog wat groter voor Lotto Soudal? "Ik moest als eerste lossen, zelfs nog voor Cavendish"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na het afhaken van Tiesj Benoot en Jens Keukeleire bij Lotto Soudal, is het de komende twee weken vooral uitkijken naar onder meer Jelle Vanendert en Thomas De Gendt. Al had die laatste dinsdag allesbehalve een superdag.

Als er een grote groep renners wegrijdt in een etappe zoals dinsdag, dan verwacht je ook Thomas De Gendt daarbij. Er was echter geen sprake van de Lotto Soudal-renner. "Ik heb een paar keer geprobeerd tijdens de vlakke aanloopstrook", aldus De Gendt in HLN. "Maar ik had gewoon de benen niet. Dat voelde ik al snel. En op het eerste hellinkje van de dag wist ik het helemaal."

"Ik moest namelijk als allereerste lossen. Jawel, nog voor Cavendish. En als je 'Cav' voor je ziet uitrijden op een berg, dan weet je dat je niet snel genoeg rijdt en je niet honderd procent in orde bent."

"Nu, laat ons vooral niet panikeren"

Wat later liep het dan toch beter bij de Waaslander. "Ik ben nog opnieuw naar het peloton gereden. Ik reed trouwens elke col even snel omhoog. Op de eerste was dat tempo helaas niet voldoende om te volgen, terwijl dat op de laatste wel snel genoeg was om 80 man voorbij te rijden."

"Nu, laat ons vooral niet panikeren. Wellicht heb ik de rustdag slecht verteerd en moet ik het niet verder zoeken. Ik heb maandag bewust niet te veel gegeten. Misschien wel te weinig, bedenk ik me nu. Ach, morgen is een nieuwe dag. Dan probeer ik het toch gewoon opnieuw...", besluit De Gendt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties