Remco Evenepoel legt uit hoe Quick-Step reageerde op knotsgek bod van Sky

Remco Evenepoel legt uit hoe Quick-Step reageerde op knotsgek bod van Sky
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Volgend jaar al zal Remco Evenepoel als profrenner worden opgenomen in het team van Quick-Step. Ook al wilde Team Sky daar nog een stokje voor steken. Ondanks de belangstelling van de Britten is Evenepoel blij dat hij straks bij Quick-Step aan de slag kan.

In 'Vive le Vélo' deed Evenepoel uit de doeken hoe die Sky-saga in zijn werk ging. "Sky kwam met een enorm gek aanbod op de proppen. Quick-Step heeft daar op ingepikt en gezegd: 'Neen, hij zit bij ons'. Ik had al langer contact met Quick-Step. Het voelt aan als een familie. Op stage in Calpe werd ik goed in de groep opgenomen. Er was meteen een klik."

TRAININGSTEMPO RIJDEN

Evenpoel kwam ook nog even terug op zijn impressionante overwinning op het EK, waar hij bijna tien minuten voorsprong had op de tweede. "Nu dringt het tot me door wat ik in Brno heb gepresteerd. Maar zo'n extreme voorsprong had ik niet verwacht. Ik trok fors door op de eerste klim en bleef gewoon mijn trainingstempo rijden. Te snel, blijkbaar, voor de concurrentie."

Voor een jonge gast weet hij goed wat hij wil. Ook over wat hij wil bereiken bij de profs. "Heel hard werken aan mijn klimmen en tijdrijden. Dat is belangrijk in grote rondes. Het is mijn grote droom op de drie grote rondes te rijden en er op termijn ook iets te presteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties