Veranda's Willems-Crelan over vertrek Wout Van Aert: "Dat was de spreekwoordelijke druppel"

Redactie
| 21 reacties
Veranda's Willems-Crelan over vertrek Wout Van Aert: "Dat was de spreekwoordelijke druppel"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert blijft in 2019 voor Veranda's Willems-Crelan fietsen, maar trekt daarna voor drie seizoenen naar LottoNL-Jumbo. Volgens het management van zijn ploeg waren het onredelijke eisen die Van Aert en zijn manager stelde, maar Van Aert stelde meteen dat het zijn eigen keuze was.

Veranda's Willems-Crelan wilde Van Aert graag aan boord houden, maar op financieel vlak was dat moeilijk. "We hebben Wout een nieuw financieel voorstel gedaan", aldus Chris Compagnie, manager van Sniper Cycling, in HLN. "Zijn manager heeft bij herhaling gezegd dat dit het beste voorstel was dat Wout gekregen heeft."

De ploeg wilde wat graag de onderhandelingen vorige week afronden. "Die zondag kreeg ik een mail van Jef Van den Bosch. Daarin stond dat Wout bereid was om een contract voor twee in plaats van drie jaar te ondertekenen. Er werden nog een aantal andere voorwaarden gesteld. Maar ook de looneisen van Wout van Aert lagen plots een heel stuk hoger."

Spanningen

"Dat was de spreekwoordelijke druppel. Dat we daar niet konden of wilden op ingaan, heb ik gezegd. Waarop Wout van Aert en Jef Van den Bosch hebben geantwoord dat ze een contractverlenging niet zagen zitten."

Van Aert rijdt nu nog 1,5 seizoen bij de ploeg waar hij eigenlijk weg wil. Voorlopig dus in een gespannen sfeer. "Maar de onderhandelingen zijn achter de rug", aldus Compagnie. "We moeten de bladzijde omdraaien. De professionaliteit moet nu van twee kanten komen. Wat ons betreft kunnen we nog als grote mensen samenwerken, sans rancune."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties