Na zilveren plak in Glasgow: "Sneller word ik niet meer, sterker word ik blijkbaar wel nog"

Redactie
| 2 reacties
Na zilveren plak in Glasgow: "Sneller word ik niet meer, sterker word ik blijkbaar wel nog"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ervaren rot Kenny De Ketele bezorgde na Jolien D'hoore in de scratch ons land een zilveren plak op de puntenkoers. De Oost-Vlaming bewijst zo dat hij zijn topvorm beet heeft.

Aan de Pool Wojciech Pszczolarski viel weinig te beginnen, maar De Ketele pronkte dus wel met het zilver. "Sneller word ik niet meer, sterker word ik blijkbaar wel nog", vertelde De Ketele in HLN. "Daardoor pakte ik in het slot van deze koers nog heel wat punten."

"Alleen was het jammer dat er niet nog een paar sterkere coureurs aan de start stonden. Dan hadden we de Pool in de finale misschien toch nog pijn kunnen doen. Nu was dit niet mogelijk."

Topvorm

Zes jaar geleden pakte De Ketele al eens zilver in de puntenkoers op het WK in Melbourne. "Inderdaad, vandaag had ik de benen van dat WK", bevestigde De Ketele. "Die had ik in maart van dit jaar ook in de ploegkoers op het WK in Apeldoorn, maar daar was het veel moeilijker om de wedstrijd open te breken. Deze inspanningen gaan maandagochtend tijdens de kwalificatie voor het EK ploegkoers pijn doen."

"Ik reken op Robbe Ghys om ons door de kwalificatie te sleuren. Dan maak ik dat ik er 's namiddags tijdens de finale helemaal sta. Op dit EK zijn vooral de olympische disciplines belangrijk. De puntenrit is niet olympisch. Toch ben ik blij met dit zilver. Ik denk dat ik op Europese kampioenschappen bij de elite al een tiental medailles veroverde. Ik zou er graag een aantal van inwisselen voor een titel", besluit De Ketele. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties