Wielrennen

Van Der Sande blikt vooruit op EK-debuut: "Ik hoop dat ik kan meespringen"

Van Der Sande blikt vooruit op EK-debuut: "Ik hoop dat ik kan meespringen"

Met Tosh Van Der Sande komt er een debutant aan de start van het EK. Het is zijn eerste wedstrijd met de nationale ploeg en de Belg van Lotto-Soudal kijkt er serieus naar uit.

"Zondag wordt toch wel een speciale dag, want het is mijn eerste wedstrijd met de nationale ploeg. Het is een heel technisch parcours: voortdurend draaien en keren, geen kilometer rechtdoor", geeft hij aan. "We moeten geconcentreerd fietsen en de koers hard maken. Ik hoop zo lang mogelijk vooraan te blijven en misschien eens met enkele aanvallers mee te springen om onze kopmannen te steunen."

Hij heeft zich specifiek voorbereid op dit blok met ook nog de Vuelta. "Als voorbereiding heb ik in Spanje een maand lang op hoogte geslapen. Overdag was het er erg warm om te trainen, maar omdat je lichaam dan veel harder moet werken, is dat wel een ideale voorbereiding. Tijdens de eerste ritten in de Ronde van Wallonië moest mijn lichaam zich nog aanpassen, maar het tweede deel van de rittenwedstrijd ging goed. Het is nu kwestie om die lijn door te trekken naar het EK en later ook de Vuelta.” 

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws