Wielrennen

Ambitieuze Greg Van Avermaet: "Niet echt veel schrik als ik man tegen man tegen Sagan moet sprinten"

Ambitieuze Greg Van Avermaet: "Niet echt veel schrik als ik man tegen man tegen Sagan moet sprinten"

Nog één dag tot de wegrit van het EK in Glasgow. België lijkt met Greg Van Avermaet, Jasper Stuyven en Wout Van Aert drie kanshebbers voor een medaille in huis te hebben. Van Avermaet ziet het alvast zitten.

België wordt beschouwd als één van de topfavorieten op dit EK, waar toch heel wat renners voor passen. "Er zijn nog wel wat goede teams aan de start hoor", vertelt Van Avermaet in Het Nieuwsblad. "De Duitsers met Degenkolb, de Italianen met Colbrelli en Viviani, er is Sagan. En de Britten zullen voor eigen volk ook willen presteren."

"Maar ja, we hebben een sterk team en zeker op dit parcours kom je uit bij de Belgen. Als ik op zo’n parcours met BMC zou rijden, ben ik ook de kopman en zullen we ook op kop moeten rijden. Ik ben dat gewoon, dat maakt weinig verschil. We gaan om die koers te winnen."

Meerdere kopmannen

Van Avermaet lijkt dé kopman bij uitstek bij onze ploeg. "Ik denk dat ik al het meest bewezen heb, maar ik denk dat Jasper Stuyven en Wout van Aert naast mij mogen staan. Jasper is ook zeer goed uit de Tour gekomen en Wout heeft vorige week nog een koers gewonnen. Het is geen nadeel dat je meerdere pionnen kunt uitspelen."

"Het komt erop aan met zoveel mogelijk Belgen de finale in te gaan. Dan sta je tactisch sterker. We moeten sowieso de koers proberen naar onze hand te zetten", aldus de BMC-renner, die liefst een massasprint natuurlijk wil vermijden. "We zijn alle drie een beetje rap, maar met mannen als Kristoff, Viviani en Degenkolb ga je beter niet naar de meet. Hoe kleiner de groep, hoe beter. Als ik tegen Sagan man tegen man moet spurten, heb ik niet echt veel schrik."

Reacties 25 reacties

Gerelateerd nieuws