Wielrennen

Diagnose van Pools ziekenhuis compleet verkeerd: geen gebroken nekwervel en sleutelbeen voor ploegmaat van Tom Dumoulin

Diagnose van Pools ziekenhuis compleet verkeerd: geen gebroken nekwervel en sleutelbeen voor ploegmaat van Tom Dumoulin

Hij kwam met 91 kilometer per uur tegen een ploegwagen terecht in de vierde etappe van de Ronde van Polen, maar al bij al valt de schade nog mee voor Sunweb-renner Mike Teunissen. Zeker nadat een Pools ziekenhuis een verkeerde diagnose had gesteld.

Een gebroken nekwervel, een gebroken sleutelbeen en een klaplong. Dat was het verdict voor de onfortuinlijke Mike Teunissen na zijn smak in Polen. Al moet die diagnose blijkbaar met een korreltje zout genomen worden. De blessures van de Nederlander van Team Sunweb vallen veel beter mee dan verwacht. 

Foute diagnose

Na verdere onderzoeken in het ziekenhuis van het Nederlandse Hengelo kwamen de dokters daar met een heel andere diagnose dan hun Poolse collega's. Teunissen hield 'slechts' een scheurtje in zijn sleutelbeen en enkele gekneusde ribben over aan zijn botsing tegen een ploegwagen. 

"Bij de nekwervel was weinig te zien, en van een klaplong was eveneens geen sprake", aldus Teunissen in De Limburger. "Het was een Pools ziekenhuis met bijbehorende kwaliteiten."

Reacties 5 reacties

Gerelateerd nieuws