Wielrennen

Ex-ploegleider en vriend van Jan Ullrich: "Dit is niet de Jan die ik zo lang heb gekend. Alcohol, drugs, slechte vrienden..."

Ex-ploegleider en vriend van Jan Ullrich: "Dit is niet de Jan die ik zo lang heb gekend. Alcohol, drugs, slechte vrienden..."

Het gaat helemaal niet goed met Jan Ullrich. De Duitse ex-Tourwinnaar moest vorige week nog een nachtje brommen na een burenruzie en werd nu opnieuw opgepakt door politie omdat hij een prostituee mishandelde. Rudy Penevage hoopt dat de ontwenningskliniek een laatste reddingsboei biedt.

Rudy Pevenage is naast een ex-ploegleider ook nog steeds een goede vriend van Ullrich, die in 1997 op amper 23-jarige leeftijd de Tour won. "Misschien maar goed dat hij op 21 juli niet aanwezig was op die fietstocht voor het goede doel in Geraardsbergen", vertelt Pevenage in gesprek met Het Nieuwsblad

'Niet zichzelf'

"Hij had in laatste instantie afgezegd. Wie weet in welke toestand hij verkeerde? Van oktober tot in mei heb ik acht keer bij hem in Mallorca gelogeerd om hem te helpen, maar hij was zichzelf niet. Niet de Jan die ik zo lang heb gekend. Alcohol, drugs, slechte vrienden en wat weet ik nog allemaal. Hij zei mij dat hij zou doorgaan tot hij de bodem had gevoeld. Dat is nu gebeurd. Hopelijk."

Armstrong liet deze week nog verstaan dat hij Ullrich wilde helpen. En de Duitser zelf wilde naar een afkickkliniek voor zijn kinderen. "Ik hoop dat hij met een beetje vertraging toch opgenomen wordt in die kliniek. Want als dit niet lukt… Dan durf ik niet denken aan wat de gevolgen zullen zijn", besluit Pevenage. 

Reacties 7 reacties

Gerelateerd nieuws