Remco Evenepoel liet twee lucratieve aanbiedingen schieten: "Het was wel een duizelingwekkend bedrag voor vijf jaar"

Redactie
| 8 reacties
Remco Evenepoel liet twee lucratieve aanbiedingen schieten: "Het was wel een duizelingwekkend bedrag voor vijf jaar"
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De carrière van Remco Evenepoel gaat tegen 100 kilometer per uur. In plaats van de beloften te rijden, gaat het Belgische toptalent volgend seizoen al bij Quick-Step Floors al aan de slag.

De toekomstplannen van Evenepoel kregen een grondige wending toen andere WorldTour-teams kwamen aankloppen. Normaal gezien ging hij vanaf 1 augustus bij de ploeg van Axel Merckx aan de slag, maar vanaf 1 januari 2019 wordt het dus een profavontuur bij Quick-Step Floors. 

"Sky en Mitchelton-Scott zwaaiden na het EK met hoge sommen", aldus de 18-jarige Evenepoel bij Humo. "Dat was wel even slikken. Maar één miljoen euro? Nee. Het was wel een duizelingwekkend bedrag voor vijf jaar. Ik had al langer een goed contact met Quick Step, dus heb ik hen ingelicht over de voorstellen. Quick-Step heeft snel gehandeld: vanaf 1 januari 2019 rijd ik als profrenner voor hen."

'Niet over geld gesproken'

"We hebben niet over geld gesproken. Mijn ontwikkeling als renner gaat voor. Vanaf volgend jaar is fietsen immers niet meer mijn hobby. Het wordt mijn beroep. Ik was al met Quick-Step op stage geweest. Ik ken die ploeg, het is bijna familie."

En dat zou bij andere teams niet het geval zijn volgens Evenepoel. "Bij Sky zou dat toch anders zijn, er zitten zelfs geen Belgen in het team. Met Chris Froome, Geraint Thomas en Egan Bernal hebben ze grote namen voor het rondewerk, maar bij Quick-Step tref ik renners die me graag zullen helpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties