8 Belgische namen voor WK zijn bekend: "Maar we gaan onszelf zeker niet tot topfavoriet uitroepen"

Redactie
| 8 reacties
8 Belgische namen voor WK zijn bekend: "Maar we gaan onszelf zeker niet tot topfavoriet uitroepen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De 8 namen voor het WK in Innsbruck zijn bekend, de rolverdelingen wellicht ook. Greg Van Avermaet wordt de joker van de Belgen, maar wil zeker niet van een favorietenstatus spreken.

Zoals verwacht is de gouden plak van Rio 2016 er dus bij. "Ik ben heel tevreden, het is altijd een eer geselecteerd te worden voor je land", citeert Het Nieuwsblad de BMC-renner. "Ik vind de selectie van Kevin heel goed, we hebben mogelijkheden op het parcours maar zijn zeker geen topfavoriet."

Van de beschermde renners lijkt Wellens dé kopman te zijn. "Wellens kan zeker zo’n parcours aan, Benoot en Teuns kunnen ook wel een finale rijden. Maar we gaan onszelf zeker niet tot topfavoriet uitroepen. We zullen zien hoe de koers loopt en dan zien welke tactiek we het best gebruiken."

Goede mix

"De selectie is alvast een goede mix van jonge en ervaren renners, met misschien een aantal verrassingen maar over de laatst één à twee namen zal er altijd wel gediscussieerd worden. Maar ik vind de selectie goed uitgebalanceerd. Iedereen zal heel gemotiveerd zijn om een heel goed resultaat naar huis te brengen", besluit Van Avermaet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties